mandag den 5. oktober 2015

Optakt til Verdenmesterskaberne på Hawaii. VM for 7. gang.

Som optakt til VM var jeg først 14 dage på hård, intensiv og meget givtig træningslejr på Fuerteventura, hvor der blev trænet masser af timer på vejene, op og ned ad bjergene, i poolen, åben vand svømning og sidst men ikke mindst fantastiske lange løbeture i de vildeste bakker. Alt sammen for at opbygge formen frem til Hawaii. Nu har vi så været på Big Island, Hawaii i ca. 1,5 uge. De første dages træning var sædvanen tro virkelig hårde, da kroppen endnu var ramt af jetlag og det tager lang tid at akklimatisere kroppen. Luftfugtigheden er oftest helt oppe på 90%, temperaturen på den pæne side af 30 grader og sidevind og modvind man sjældent møder andre steder. Første lange dobbelt pas, hvor jeg cyklede op mod det nordlige vendepunkt Hawi på Ironman ruten og tilbage igen var rigtig udfordrende. Specielt det efterfølgende løb blev jeg ramt i en sådan grad af varmehammeren, at der virkelig skulle graves dybt for at fortsætte løbet. Pulsen bare stiger og stiger og jeg havde virkelig svært ved at holde km tiderne, pyh ha. sikke en trænings seance. Efterfølgende er det heldigvis kun gået en vej og det er opad, hvor både væske og ernærings strategien, samt sidst og ikke mindst af kølning strategien har siddet lige i skabet. Har bl.a. haft et 5 timers cykelpas efterfulgt af 1 times løb, hvor det hele bare gik som det skulle. Mit længste løbepas herovre, som foregik om eftermiddagen, hvor det er varmest, og præcis på det tidspunkt jeg skal løbe under konkurrencen, var på 2 timer ud på hovedvejen Queen K og ned i det berømte Energy Lap(oftest ingen vind, opad bakke og massiv høje temperaturer og luftfugtighed på tilbagevejen, så bliver det ikke mere udfordrende herovre) og retur igen samme vej, var den bedste lange løbetur jeg nogensinde har løbet herovre, fantastisk oplevelse. Den løbetur kombineret med de sidste lange løbeture har simpelthen bare siddet i skabet. Jeg er i min absolut bedste løbeform nogensinde og er helt sikker på at det skal komme mig til gode på lørdag, når VM afvikles. Cyklingen har ind i mellem været krydret af den vildeste sidevind, specielt ned fra Hawi, man kan tænke sig og jeg har et par gange oplevet at blive flyttet enten længere ud eller ind på vejen og have fornemmelsen af jeg lige om lidt ville ryge ud i lavaen, men jeg formåede heldigvis at blive på cyklen. Vinden kan derfor til tider været utrolig udfordrende. På en af de længere svømmeture på Ironman ruten i Kailua-Kona, var der pludselig en gruppe på 8-10 delfiner som i 4-5 minutter bare kredsede rundt om mig og nogle få andre triatleter, og på et tidspunkt kunne jeg faktisk nærmest røre 1-2 delfiner, så bliver det ikke større. På en anden af de famøse svømmeture, denne gang i Waikoloa, hvor vi bor de første 12 dage, var jeg tæt på at svømme ind i en rokke, en brun en med masser af hvide pletter, og jeg ved endnu ikke hvem der blev mest bange. Vi har ligeledes været på opdagelse på en af de strande som de lokale primært bruger og her var der pludselig flere havskildpadder, som bare lå på land, så der blev igen taget masser af billeder og filmet. En af de andre længere ture gik til det helligste bjerg på Big Island, Mauna Kea/det hvide bjerg, som ligger i ca. 4200 meters højde. Desværre var vejret ikke helt med os denne dag, så vi fik ikke set solnedgangen som man ellers normalt kan se rigtig flot fra det højeste punkt på bjerget. Men jeg fik alligevel bedt til de højere magter og ønskede mig den optimale præstation til lørdagens konkurrence og eftersom der jo er mere mellem himmel og jord, så er jeg sikker på det nok skal hjælpe mig. I morgen er det sidste kortere svømning + cykling og efterfølgende løb, inden lørdagens konkurrence og derfra er det bare let træning for at holde kroppen igang. Jeg glæder mig rigtig meget til året absolut vigtigste konkurrence, som jeg har forberedt mig til i efterhånden rigtig mange måneder. Jeg har planlagt en festdag. Som min tidligere træner Morten Sørensen altid sagde, " En ironman er en festdag for den velforberedte". Jeg er forberedt på verdensklasseniveau, og har vendt hver en sten. Jeg har aldrig tidligere været i så god form fysisk og mentalt som nu.

0 kommentarer:

Send en kommentar

 
Free Host | lasik surgery new york | cpa website solutions