søndag den 22. maj 2016

Holstebro triatlon og Karup Duathlon

2016 sæsonen blev skudt i gang i pinsen med 1/6 Ironman til Holstebro triatlon. Det er et af Danmarks vel nok ældste triatlon stævner, og med begrænset antal deltagere, fantastisk atmosfære, altid styr på hele stævnet, og mange deltagere som vender tilbage år efter år. Sprint distancen er som bekendt ikke lige min favorit distance, men stævnet blev brugt til at træne skiftene mellem disciplinerne, træne det at holde max fokus, og være i nuet når kroppen og hovedet forsøger at sige fra pga. det hele presses så hårdt som muligt. Svømningen gik rimeligt på bane med 3 andre klubkammerater fra Viborg Atletik og Motion, effektiv skifte i T1, af sted på cyklen, max gas fra starten. 15 km ud-hjem rute, og det var simpelthen bare hårdt fra start til slut, og jeg fik holdt så meget pres som muligt hele vejen og et ganske fint gennemsnit på cyklen. Brugte alt for lang tid i T2 med at tage strømper på, her er virkelig plads til forbedringer. De første 3 km af løbet gik med at få kroppen i gang, som om den ikke var vildt glad for det høje tempo, men herefter fik jeg stille og roligt øget tempoet, og holdt max pres på hoved og krop hele vejen til mål. I sidste ende vandt jeg +40 klassen suverænt og kun sølle 10 sek. fra 2 pladsen overall. I går stod den så på noget for mig uvant, et duatlon stævne. Men da det var lokalt i Karup, så var det nemt at komme til. Jeg brugte stævnet til at få noget træning som var både hårdt, effektivt og med gas håndtaget i bund stor del af vejen. Distancen var 10 km løb + 40 km cykling + 5 km løb. Første 10 km blev løbet tæt på mit Ironman tempo, så der var masser af overskud, de 40 km blev cyklet med max pres på pedalerne størstedelen af vejen, eneste udfordring var at vende omkring en kegle i enderne (var en 5 km ud og hjem cykelrute), som skulle forceres mange gange, og da jeg måtte klikke ud adskillige gange, tog det jo al farten af cyklen og kostede mange sekunder hver gang at komme op i tempo, hmm. det skal vist trænes hvis jeg skal prøve noget der minder om det en anden gang. Effektiv skifte i T2 og så af sted på de 5 km løb, nu skulle der virkelig bare løbes igennem, heldigvis var der flere mænd foran som skulle hentes og det gjorde at jeg fik presset mig selv max specielt de sidste 1,5 km hvor jeg virkelig fik løbet igennem og hentet dem jeg skulle, noget jeg virkelig kan bruge hvis jeg senere på sæsonen kommer til at kæmpe mod andre og det bliver tæt. "Mind over muscles" virkede. Jeg formåede i høj grad at være i nuet og holde fokus på det helt rigtige ting. I sidste ende vandt jeg også konkurrencen så det var jo en ekstra bonus oven i hatten.

0 kommentarer:

Send en kommentar

 
Free Host | lasik surgery new york | cpa website solutions