onsdag den 15. juni 2016

1/2 Ironman Herning-Billund - Vinder af W 45-49.

En uge før Herning-Billund 1/2 Ironman, fik jeg pludselig ondt i venstre knæ, hmm. ikke godt, og valgte derfor i samråd med min træner ikke at løbe hele ugen op til stævnet. Dagen inden tænkte jeg at nu var der endelig kommet ro på knæet, så en kort og rolig løbetur kunne vel ikke skade. Det skulle vise sig at være en meget dårlig ide, knæet hævede ikke op, e.l. men jeg fik bare vildt ondt i knæet svarende til kanten af venstre knæskal. Så optimismen var langt fra tilstede søndag morgen i Herning ved Fuglsang sø inden stævnet, nok nærmere bekymring om jeg kunne gennemføre uden at skade knæet yderligere. Valgte i samråd med Torbjørn Sindballe (træner) at tage en disciplin ad gangen og se hvordan tingene artede sig. Jeg lagde mig i forreste række, længst væk fra bøjerne til svømmestarten, fik en rigtig god svømmestart, uden slåskampe e.l. fandt nogle fødder at ligge på, men som desværre ikke kunne navigere, så videre til næste age Group kvinde, etc. Endte i sidste ende med at svømme de sidste 1000 meter alene, jagende en foran som jeg desværre ikke nåede. Til gengæld havde jeg et super effektivt skifte i T1, hvor jeg alene i skiftet hentede 3 age Group kvinder. Løbet i bare tæer gennem skiftezonen, gik helt uden udfordringer med venstre knæ. Holdt lige fra starten pres på cyklen, som aftalt, og det holdt jeg alle 93 km, hmm. ruten var lige blevet 3 km for langt. Masser af overskud undervejs og jeg følte mig rigtig stærkt cyklende. Sidste 15 km var kroppen dog begyndt at blive lidt træt af den mere eller mindre konstante modvind, men jeg formåede i høj grad at holde fokus på nuet og det jeg kunne kontrollere. Skiftet i T2, gik knap så godt som første skift, da jeg fumlede noget med at få strømper, kasket, nummerbælte e.l. på, så brugte ca. 1 minut for lang tid med dette, hvilket faktisk i sidste ende skulle komme til at koste 2. pladsen over all blandt alle age Group kvinder, ikke så godt. Dette skifte skal bare sidde i skabet i Frankfurt om små 2,5 uge. Følte mig fantastisk godt løbende lige fra starten af på løbet. Fed løberute med masser af afveksling, lige som jeg kan lide, grusstier, græs, asfalt og krydret med lidt bakker ind i mellem i området i/omkring Lalandia og Legoland i Billund. Mærkede dog noget til venstre knæ fra km 1, hmm., men fornemmede at det ikke blev værre, og symptomerne ligesom bare kom og gik uden at blive alarmerende, så valgte at fortsætte og tage en km ad gangen. Kiggede meget få gange på uret undervejs, for lige at holde øje med at jeg holdt mit ironman pace på ca. 4.40 min/km, og det passede fint og der var masser af overskud, så jeg kløede bare på. På hver løberunde var der 3 tidsmåtter og jeg holdt identiske tider på de 3 tidsmåtter på alle 3 runder (fandt jeg efterfølgende ud af). På sidste runde begyndte mine lunger at give lidt udfordringer, så jeg måtte lige bruge min astma inhalator og vupti, så var der masser af energi igen. Jeg følte mig så stærkt løbende, fik spist og drukket helt efter planen. Efterfølgende var det simpelthen så fedt at finde ud af at jeg havde løbet hele 4 minutter hurtigere end i 2015, på helt identisk rute. Dejligt at de sidste 2 års fokus på løbet, også viser sig at give pote i konkurrence, udover til træning. I sidste ende endte jeg med at blive nr. 3 over alle af alle Age Group kvinder, kun sølle 45 sekunder fra 2. pladsen samt vinde min aldersklasse i suveræn stil.

0 kommentarer:

Send en kommentar

 
Free Host | lasik surgery new york | cpa website solutions