Triathlon

Træning:
Hvorfor lige ironman og ikke de kortere distancer. Når man som jeg er startet ganske sent med at lære at svømme, cykle og løbe så har man ikke en chance for at lave noget stort på de kortere distancer. Det har for mig taget mange år at nå et højt niveau indenfor ironman distancen, og en af forklaringerne er helt sikkert at jeg startede fra absolut ingenting.
Jeg har siden 2005, hvor jeg første gang, til Ironman Austria, kvalificerede mig til Hawaii, satset målrettet på ironman distancen og træningen har siden været en nøje tilrettelagt del af min hverdag. Jeg elsker at træne og især at træne hårdt, nogle gange jo hårdere jo bedre, men nyder også de meget lange cykelture i ironman tempo, løbeturene og sidst men ikke mindst dobbelt passene. Min force en helt sikkert kombinationen af alle tre discipliner, mens favorit disciplinen er det afsluttende løb. 
Det er for mig meget vigtigt altid at huske at træning er træning, selvom jeg af og til  vælger at træne med andre, så er det meget vigtig ikke at lade sig rive dig med af stemningen. Konkurrence er noget andet, det er der jeg skal køre stærkt. For mig er det vigtigste, at jeg holder utrolig meget af den tilfredsstillelse træningen giver og konkurrencerne er bare toppen af kransekagen. Som min tidligere træner Morten Sørensen altid sagde; ”konkurrence er en festdag for den velforberedte”. Jeg har i efterhånden snart mange år ført en daglig træningsdagbog både til mig selv og til min træner. Det er en vigtig del ift. at holde det helt rigtige fokus hele tiden, for motivationens skyld, træthed, begyndende overbelastningsskader, for lidt søvn, vægt, etc.

Styrketræning:
Er en vigtig del af mit uge program i gennem hele året.
Jeg træner hver uge styrketræning med hovedbægt lagt på stabilitetstræning, styrke og bevægetræning. Eks squath i TRX, skuldertræning med elastikker, e.l. Jeg bliver løbende screenet af min fysioterapeut og så justeres min træning løbende ift. dette.
Jeg begyndte med coretræning i 2009 og har holdt fast i det lige siden, da jeg i høj grad kunnet mærke hvor vigtig en del af træningen det er. Her er øvelserne også nøje udvalgt, med stor fokus på at bruge min egen kropsvægt. Ifm. denne træning bruger jeg også principperne fra pilates tankegangen ift. vejrtrækning og aktivering af de dybere liggende mavemuskler. Derudover bruger jeg også forskellige former for vægte, pilates bolde, og en stor bold og sidst men ikke mindst min TRX, træningsredskabet over dem alle.
Stott pilates er også en del af programmet, med stor fokus på hele tiden at aktivere de dybereliggende mave og rygmuskler, samt stor fokus på vejrtrækning i alle øvelser. Her har jeg igennm en årrække nu trænet på Pilates Reformer, med stor trækningseffekt og overførbarhed til både svømning, cykling og løb.
Jeg træner ligeledes med Rip Trainer, samt Kettelbelt flere gange om ugen. Alle træningsformer har alle det formål at optimere hvordan jeg ligger i vandet under svømningen, hvordan jeg sidder på cyklen, evnen til at opretholde den mest optimale løbestil under de lange konkurrencer, samt sidst men ikke mindst virker alle tre former skadesforebyggende. En anden fordel ved styrketræning er at det forbrænder kropsfedt. Alle tre træningsformer sluttes altid af med nøje udvalgte mobilitets øvelser, for hele tiden af holde vævet smidig og undgå skader.

Svømning:
Rigtig stor fokus på teknik, teknik og teknik hele vejen igennem uanset tempoet.
Jeg bliver regelmæssigt filmet for hele tiden at korrigere svømningen, så jeg kan arbejde med det så optimalt som muligt. Svømmeteknikken er altafgørende for at kunne svømme stærkt senere på sæsonen. Svømningen består på nuværende tidspunkt af 3-4 ugentlige trænings pas på mellem 2,5 km til 4 km pr. gang, med fokus på både længere serie på eks. 1,5 km ironman tempo, kortere intervaller på 50-100 meter og tempo serier på eks. 5 x 200 meter. Senere kommer der et ekstra svømme pas på pr. uge.

Cykling:
Når det er dårligt vejr står den på træning indenfor på min hometrainer, som især om vinteren er et uvurdelig træningsredskab. Hometraineren er et utrolig godt træningsredskab, som er sindssygt effektivt, ift. Eks. Spinning, du kan træne helt og aldeles optimalt på din Hometrainer. Sørg for at cykle afvekslende programmer, såsom flade ruter, bjergetaper, e.l. Kun fantasien sætter begrænsninger.
I takt med at vejret i Danmark bedres intensiveres cykletræningen også, og turene i weekenden bliver således længere og længere, startende med stor fokus på lange restitutions ture i starten af året til senere på sæsonen at der kommer mere og mere ironman intensitet over de lange ture, som er op til 6 timers varighed, når de er længst. Der er også altid en del ture med fokus på høj intensitet bestående både af kortere og længere intervaller. Typisk 3-5 cykel pas om ugen alt afhængig af tidspunktet på året.

Løb:
Jeg starter altid stille og roligt ud efter en sæson, hvor opstarten typisk er november/december efter at jeg har været på Hawaiii i oktober. Løbeturene bliver således længere og længere i læbet af sæsonen og selvfølgelig også mere specifikke ift. mine stævnemål. Jeg bruger altid princippet at jeg max må øge med 10% fra uge til uge, simpelthen for at undgå skader.
Andelen af ironman intensiteten bliver hen over sæsonen en større og større del af de længere ture. Hver uge er der ligeledes tempoture mellem 12-15 km, samt interval løb af kortere længde fra 400 meter op til 5 km interval løb. Typisk 3-5 løbepas pr. uge. Løbeteknik har igennem en efterhånden lang periode været en integreret del af min løbetræning. Jeg er tidligere blevet filmet og analyseret og har i samarbejde med min træner fundet de vigtigste fokuspunkter for at optimere mit løb så meget som muligt. Det at ændre en løbestil tager oceaner af tid, målrettet fokus på det stor del af tiden, meget tålmodighed og tiltro til at det kan lade sig gøre at lave ændringer. Men når det så lykkedes så er det virkelig det hele værd. Jeg kan i høj grad anbefale at arbejde med løbestilen, tro mig der er rigtig meget at hente.
En anden vigtig ingrediens til at styrke kroppen er at løbe i meget kuperet terræn, for at træne både baldemusklerne og hasemusklerne, hertil er mine løbeture i Dollerup op og ned ad bakkerne genialt. Disse løbeture kan ligeldes være med til at forebygge skader i hasemuskulaturen. Brug eksempelvis denne træningsform en gang om ugen.
Jeg har erfaret, at jeg skal passe på med ikke at løbe for ofte på atletik banen, pga. det hårde underlag og at man som regel altid løber den samme vej rundt. Begge dele kan forøge skadesrisikoen især ved interval løb. En anden ekstrem vigtig ting er at jeg altid holder nøje øje med hvornår mine løbesko skal udskiftes. Vær opmærksom på begyndende overbelastningstegn, såsom ømhed ved achillesenen ved løb, og gå straks i gang med at behandle det med RICEM princippet. Hold evt. løbepause nogle dage, cykel eller svøm i stedet indtil symptomerne er væk. Tag hvis nødvendigt kontakt til en fysioterapeut mhp. rådgivning. Jeg løber altid på varierende underlag, såsom asfalt, skovveje, grusstier, bane e.l. og løber i en del forskellige modeller af primært Brooks alt afhængig af vejret, underlaget og intensiteten.

Dobbeltpas og krydstræning:
Dobbeltpas, består for mig vedkommende i starten af året ofte af både korte ( eks. 75 km > og lange cykelture, op til 120 km og efterfølgende løb på mellem 9-18 km. I løbet af sæsonen intensiveres tempoet på cykeldelen og løbedelen, samt det afsluttende løbepas bliver længere. Har også af og til krydstræning bestående af cykling-løb-cykling-løb af kortere og længere varighed, hvor tempoet skues op disciplin for disciplin. Det kunne eks. være 30 cykling + 4 km løb + 30 km cykling + 4 km løb. De sidste 4 km kan nogle gange være decideret overlevelse, men bagefter har jeg det virkelig godt og det er et rigtig godt trænings pas som kan bruges både ift. triatlon og duathlon konkurrencer.

Off season:
Jeg holder som regel trænings fri i november måned, for at kunne opbygge motivationen til en ny sæson. Denne måned træner jeg også, men i stedet for bestemte og specifikke træningsplaner er det hele lystbetonet og jeg afprøver ofte helt andre ting end triatlon.

Akkupunktur:
Hver 14 dag får jeg behandling hos min akkupunktør, både koppe behandling, prøv de( se under www.akvi.dk), super værktøj, hvor jeg får nåle i både ørene og andre steder på kroppen hvor det hele tiden hjælper med at optimere restitutionen og mindske skaderne på vævet, samt give min krop mere energi. Derudover bruger jeg massage i mindre grad.

 
Free Host | lasik surgery new york | cpa website solutions